Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Teloitetaan se paskiainen!
Kestämätön on ajatus kuolemanrangaistuksesta. Miten voi olla oikeutetumpaa tappaa ihminen julmasti kollektiivisella päätöksellä, kuin miten Tane Tappaja sen tekee – yksin ja julmasti? Miten olemme voineet joskus antaa luvan jollekin kasvottomalle lainlaatijalle tehdä meistäkin murhaajia? Miten voi olla oikeutettua tappaa ihminen, kun joku ihminen on lakiin sen kirjoittanut? Siis kynällä paperinpalalle heti kauppalistan perään.

Minä en halua olla murhaaja, vaikka haluankin kostoa jos sikseen tulee. Mikä hirveä dilemma? Jos Tane tulisi ja murhaisi läheiseni, niin epäröimättä ampuisin Tanelta aivot tantereelle ilman mitään tunnontuskia. Mutta että tekisin oikein harkitun murhan. Miten voi olla oikeutetumpaa tappaa ihminen, jos on hyvä syy kuin jos ei ole syytä ollenkaan? Lopputulos on aina sama, hengetön ihminen. Miten toinen tappaja voisi olla hyväntekijä, kun toista halveksitaan? Tane Tappajalla oli syynsä tappaa uhrinsa ja sinulla on syysi tappaa Tane. Laki kuolemanrangaistuksesta on laadittu siksi, että sinäkin saisit tappaa! Niin kuin Tane. Olla siis täsmälleen samanlainen kuin Tane Tappaja. Mutta kun minä en vaan halua olla sellainen sieluton scumbag motherfucking asshole! Enkä yhdellekään ihmiselle saata antaa sellaista valtaa, että tekisi minusta laillistetun murhaajan!

En silti pääse ajatuksesta, että se Tanen tappaminen tietyssä tilanteessa olisi ihan oikein. Se ammoinen Vanhaa testamenttia mukaileva Hammurabin laki, silmä silmästä, hammas hampaasta voisi olla yhä käyttökelpoinen. Tai Suomessa ainakin se taitaisi mennä silmäpari silmästä ja hammasrivi hampaasta. Mutta entä kun koko maailma olisi ilman silmiä ja hampaita ja hautausmaat pullollaan tapettuja ihmisiä? Ei taitaisi toimia sekään, kun haudankaivajakin olisi teilattu eikä tekarihampainen sijainen näkisi edes kaivaa. Ainahan nimittäin löytyy syy kostaa joku sinuun kohdistunut vääryys, eikö? Ja oikeastaan sinun kultahammashan on paljon arvokkaampi kuin tuon toisen musta amalgaamitappi, joten lisätään vähän extraa ja leikataan korvastakin pala pois. Ja niin edelleen.

Lääkärikään ei voi läheistään hoitaa, sillä ihminen ei pysty pysymään objektiivisena mieltä kuohuttavassa tilanteessa. Siksi on viisainta, että rangaistuksen Tanelle hoitaa joku viilipytty virkansa puolesta, vaikka minä kyllä vittu tietäisin, minkä työntäisin sen Tanen ahteriin juuriaan myöten ja kuumentaisin sen öljyn kiehuvaksi, mihin Tane uppoaisi monta monituista kertaa munistaan roikkuen ylösalaisin, ennen kuin tuskissaan korahdellen kuolisi pois.

2 kommenttia:

 1. No just....olipas analyysiä asiasta, josta ei voi päästä oikeaan lopputulokseen...ärsyttävää eikö =)
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle !!!
  wb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä, ärsyttää suunnattomasti! :). Tämä aihe on vain yksi monista, mitkä aiheuttavat minulle päänvaivaa. Nuorena sitä oli kovin mustavalkoinen, eikä tarvinnut miettiä mielipidettään kahta kertaa. Siinäkin on yksi syy, miksi vaaleissa äänestän lähes aina vähintään keski-ikäistä, sillä heillä on jo kokemusta nähdä asioita laajemmin ja kauaskantoisemmin. Joitakin fiksuja nuoria, älykkäitä ja innovatiivisia sinne sekaan toki tarvitaan haastajiksi ja varmistamaan, ettei ihan kivikaudellekaan juututa :)
   Seesteistä elokuuta, toivottelee Pat

   Poista